Aanpassen

Als kind ben ik opgegroeid met de boodschap "pas jij je nu maar aan en houd je maar stil". Een boodschap die bij ons thuis met grote regelmaat werd verkondigd. Voor mijn gevoel was er geen ruimte voor emoties en daardoor ook geen plek voor mij. Er was geen veilige basis.

Onzichtbaar

Ik ging op mijn tenen lopen. Zolang ik me maar op de achtergrond hield, waande ik me veilig. Ik hield me stil en daarmee hield ik me klein. Een pleaser was ik en grenzen stellen deed ik niet. Ik deed er echt alles voor, om de harmonie maar te bewaren, alles om veilig te zijn. Daarom stelde ik het belang van de ander altijd voorop en slikte ik alles weg. Ik zette mezelf op de laatste plek en werd daardoor onzichtbaar. Aanpassen werd mijn overlevingsstrategie.

Kameleon

Door me steeds maar aan te passen aan mijn omgeving, veranderde ik als het ware in een soort van Kameleon. Ik kleurde mee met alles om me heen. Daardoor verloor ik het zicht op mijn eigen identiteit, mijn eigen plek. Op een gegeven moment wist ik niet meer waar mijn eigen gevoelens begonnen en waar die van een ander eindigde. Ik vervloeide met de wereld om me heen.

 

De regie in eigen handen nemen

Wat dit met een mens doet, heb ik me pas op latere leeftijd beseft. Ik heb een groot gedeelte van mijn leven moeite gehad met het innemen van mijn eigen plek en het uiten van emoties. Je steeds maar aanpassen is enorm uitputtend en het vervreemd je van jezelf. Mijn energie was op een gegeven moment op. Ik was er klaar mee en wilde weer leven. Ik wilde kapitein zijn op mijn eigen schip. Maar hoe dan? En wie was ik nou eigenlijk? De tijd was aangebroken om hiermee aan de slag te gaan. Ik stelde mezelf een doel en wilde rust en balans in mijn leven, zodat ik met zelfvertrouwen mijn eigen plek kon gaan innemen. Ik besloot om op ontdekkingsreis te gaan.

 

Levenservaring als kracht

Tijdens mijn ontdekkingsreis, heb ik verschillende coaching opleidingen gevolgd, die me veel inzichten hebben gegeven en waarin ik veel heb geleerd over mezelf en het waarom achter mijn overlevingsstrategieën. Ik weet ze nu om te buigen, zet ze in als talenten en gebruik mijn ervaringen om anderen te helpen. Mijn levenservaring is mijn kracht. 
 

Klank en emoties

Via de opleiding Klank & Pedagogiek kwam ik in contact met de subtiele klanken van verschillende klankinstrumenten en heb ik ervaren hoe klank op een zachte en liefdevolle manier de innerlijke wereld aanraakt. Zonder woorden, worden emoties naar de oppervlakte gebracht en zichtbaar gemaakt, zodat ze daar verder mogen helen. 

Lichaamsbewustzijn

Naast het verkennen van emoties, heb ik persoonlijk ervaren hoe belangrijk het is om weer in contact te komen met je lichaam. Wanneer je vervreemd bent geraakt van je eigen gevoelens en behoeftes, heb je ergens in je leven (onbewust) een keuze gemaakt om afstand te nemen van je lichaam. Dit doe je om geen pijn of verdriet meer te hoeven voelen. Daardoor raak je afgesloten van jezelf en van de ander. Als jij de regie over je eigen leven wilt voeren, dan is het dus van groot belang om weer contact te maken. Een lichte aanraking, binnen een veilige omgeving, kan daarbij al wonderen verrichten en de deur open zetten naar meer voelen. Je lichaam is een wijs 'instrument' en draagt alle antwoorden bij zich. Het is als een deur die je openzet, zodat je de fluisteringen kunt horen. 

 

Met deze reden, heb ik me ook heb gespecialiseerd in de werking van verschillende massage- en healing technieken en zet ik deze met veel liefde in binnen mijn praktijk.

 

Ervaringsdeskundige

Als ervaringsdeskundige begeleid ik nu (hooggevoelige) jongeren en volwassenen die op zoek zijn naar hun eigen plek. Ik loop een stukje mee en reik handvatten aan. Ik bied een volledige coaching, een compleet pakket, waarin je op een liefdevolle manier en binnen jouw eigen tijd, wordt uitgenodigd en gestimuleerd om op ontdekkingsreis te gaan naar jouw eigen plek. Dit doe ik aan de hand van (interactieve) coaching gesprekken, wandel coachings in de natuur, klanksessies, lichaamswerk en healings. 

 

Wees welkom

Samen gaan we op onderzoek uit naar jouw talenten en kwaliteiten, ontdekken we waar jouw behoeftes liggen, leer je grenzen stellen en bewaken, ga je ervaren hoe waardevol het is als jij je energetisch af kunt schermen en leer je nieuwe strategieën aan, die ervoor zorgen dat jij je eigen plek met zelfvertrouwen inneemt. De antwoorden liggen allemaal verscholen in jou. Ik help je graag om ze naar boven te halen.