stoelmassage.jpg
lichaamswerk

​Om processen in beweging te brengen, blokkades op te heffen en tot ontspanning te komen kun je bij Volledig Coaching een keuze maken uit verschillende behandelingen op het gebied van lichaamswerk. 

Stoelmassage

Stoelmassage is een vorm van preventieve massage en kan gezien worden als een soort onderhoudsprogramma voor het lichaam. De massage is gebaseerd op traditionele Japanse drukpuntmassage en wordt gegeven op hoofd, rug, nek, schouders, armen, handen en heupen. Stoelmassage word over de kleding heen gegeven. De drukpuntmassage kan worden gecombineerd met klank, waarbij de klankschalen worden geplaatst op het lichaam en je stilte ervaart. Dit kan binnen mijn praktijkruimte, maar ook op locatie of tijdens feesten en evenementen.

(Een stoelmassage van 25 minuten bedraagt 25 euro

Een stoelmassage met klank van 45 minuten bedraagt 45 euro)

Handreflex massage

Door het hele lichaam lopen energiebanen, die contactpunten hebben op de handen. Handreflexologie is een behandelmethode die reflexpunten in de handen stimuleert om reacties in het lichaam op te wekken. Door middel van drukpuntmassage worden blokkades, die het goed functioneren van het lichaam in de weg staan, opgeheven. Handreflexologie harmoniseert het lichaam waardoor het zelfhelend vermogen en de weerstand worden verhoogd.

(Een handreflexmassage van 25 minuten bedraagt 25 euro)

​Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage bij Volledig Coaching bevat belangrijke elementen voor een totale ontspanning. Je lichaam komt in een prachtige balans door zintuigen positief te stimuleren: dat wat je voelt, hoort, ruikt, proeft en ziet. Intuïtie is het zesde zintuig en staat centraal bij elke ontspanningsmassage die ik geef.

Tijdens de ontspanningsmassage geniet je van een heerlijke massage van de rug, waarbij ook aandacht wordt besteedt aan de nek, schouders, armen, handen, benen en voeten. De ontspanningsmassage wordt afgesloten met klank, waarbij de klankschalen om je heen én op je lijf worden geplaatst voor een stuk extra ontspanning.

(Een ontspanningsmassage van 60 minuten bedraagt 60 euro)

Indiase Hoofdmassage

De Indiase hoofdmassage wordt op een stoel gegeven, met of zonder olie. Tijdens de massage komen hoofd, nek en schouders uitgebreid aan bod. Het hoofd is het gebied waar alle zenuwen samenkomen. Een mooie massage om blokkades op te heffen en de geest te verhelderen. De ervaring leert dat mensen er erg ontspannen van raken of zich helemaal opgefrist voelen. De Indiase Hoofdmassage word afgesloten met klank.

(Een Indiase Hoofdmassage van 45 minuten bedraagt 45 euro)

Metamorfose massage

Robert St. John (1914-1996) die de metamorfose massage ontwikkelde, ontdekte dat hier de herinneringen liggen aan de tijd voordat je geboren werd. Hij noemde zijn ontdekking dan ook prenataal therapie. In deze prenatale periode werd de basis gelegd voor je talenten, je kwaliteiten en voor de belemmeringen die je ervan weerhouden te zijn, zoals je bedoeld bent te zijn. Door vanuit liefdevolle aandacht te kijken naar wie je ten diepste bent en naar wat je tegenhoudt om zo te zijn, komt een bewustwordings-proces op gang waarin blokkades losgelaten worden en levenskracht en levensvreugde een plaats krijgen. In een tijd waarin we overstelpt worden door invloeden van buitenaf, is er steeds meer behoefte aan momenten om stil te worden en te voelen van binnenuit.

De behandeling bestaat uit een zachte aanraking van de reflexzone van de wervelkolom op de voeten,  de handen en het hoofd. Deze leidt tot bewustwording, genezing en spirituele groei. De combinatie van massage van voeten, handen en hoofd , maakt dat u heldere inzichten krijgt in uzelf, uw handelen en uw leven.

 

Waarom hoofd, voeten en handen?

• Hoofd - staat voor denken 

• Voeten -staat voor bewegen 

• Handen– staat voor doen

 

Metamorfose massage is niet gericht op symptomen, maar op de mens als geheel. Het is geschikt voor iedereen die klachten heeft op het gebied van rouw, ziekte, echtscheiding, algeheel welbevinden of bij het verwerken van emoties die niet perse besproken hoeven te worden.

 

Energie volgt aandacht, energie volgt afstemming. Door je af te stemmen op de reflexzone van de wervelkolom en daar met liefdevolle, accepterende aandacht bij te zijn, nodig je de Levenskracht uit om te doen wat nodig is.

Om de behandeling nog meer kracht bij te zetten, is het mogelijk om af te sluiten met een kort klankbad.

(Een metamorfose massage van 60 minuten bedraagt 60 euro)

Holistic Pulsing

Pulsen gaat over het herstellen van autonomie, het vergroten van het lichaamsbewustzijn en acceptatie. Een oude wijsheid zegt: ‘Datgene waartegen wij ons verzetten, verhardt zich; datgene wat we accepteren, lost op.’

 

De kracht van Holistisch pulsen is de zachtheid! Omdat er bij deze massagevorm niets wordt geforceerd, is er ook geen noodzaak om weerstand te bieden, zodat de weg vrij is voor de genezende invloed om diep door te dringen.

De techniek bestaat er uit het lichaam op een ritmische manier in beweging te brengen, waardoor alle lichaamsvloeistoffen en energiestromen herinnerd worden aan hun oorspronkelijke manier van stromen, van voordat er blokkades ontstonden.

 

Naast het heel specifieke ritme van Holistic Pulsing en het gevoel van veiligheid, dat ontstaat door de zachtheid en het luisteren naar de grenzen, speelt water een grote rol. Ons lichaam bestaat voor ongeveer 80% uit water. De grote kracht van water is het vermogen om overal in het lichaam zijn weg te vinden. Waar spanningen zijn, worden afvalstoffen in het lichaam vastgehouden en is er geen doorstroming. Door het pulsen worden de vloeistoffen van het lichaam in beweging gebracht waardoor de afvalstoffen gemakkelijker worden afgevoerd.

 

Holistic pulsing kan een heilzame werking hebben bij pijnklachten op fysiek gebied en bij emotionele trauma’s, stress, burn-out klachten en het niet in balans voelen van jezelf. Ook voor mensen die geen lichamelijke of geestelijke klachten hebben is Holistic pulsing een prettige manier van ontspannen. Bij het pulsen kan er niets worden afgedwongen, je krijgt precies datgene wat je aan kan.

 

Pulsing is geschikt voor alle leeftijden en gebeurt over de kleding heen. De behandeling kan plaatsvinden op een behandeltafel, zittend op of in een (rol)stoel, maar is ook mogelijk wanneer iemand bedlegerig is.

 

​​Om de werking van de Pulsing nog meer kracht bij te zetten, kun je ervoor kiezen om de behandeling in combinatie met klankschalen te doen. Voorafgaand aan de sessie bespreken we waar jij behoefte aan hebt.

(Een sessie Holistic Pulsing van 60 minuten bedraagt 60 euro)

Magneetmassage

In mijn praktijk werk ik met magneten. Tijdens de magneetmassage wordt de energie van de magneten overgebracht in de rode bloedlichaampjes, die daardoor gestimuleerd worden om meer zuurstof op te nemen en afvalstoffen af te voeren. De magneten hebben een positieve invloed op het zelfgenezend vermogen van ons lichaam en zorgen ervoor dat het lichaam zichzelf weer in balans kan brengen. Stress- en pijnklachten kunnen verminderen.

Met een magneetmassage ontvang je een massage zonder druk, maar met een optimaal resultaat. Doordat de magneten het werk doen en er geen of nauwelijks druk hoeft te worden uitgeoefend is deze massage ook prettig en ontspannend voor personen die te kampen hebben met fybromyalgie of artrose.

 

Magneetmassage is een massage die over de kleren heen gegeven kan worden maar ook op een massagetafel op de blote huid en met olie. Deze vorm van massage kan ingezet worden ter ontspanning bij gevolg van stress of een blessure, werkt pijnverlichtend en energieverhogend.

Magneetmassage kan NIET worden uitgevoerd bij mensen met een pacemaker of insulinepomp. 

 

(Een sessie Magneetmassage van 30 minuten over de kleding heen bedraagt 30 euro

Een sessie Magneetmassage van 45 minuten met olie bedraagt 45 euro)

 

Voor een sessie aan huis of op locatie investeer je 15 euro extra en daarbij komt een km vergoeding van 0,19 cent per km. Hierbij ben je in je eigen omgeving en neem ik alle benodigdheden mee.