massage

​Om tot ontspanning te komen, dingen in beweging te zetten of blokkades op te heffen, kun je bij Volledig Coaching terecht voor verschillende massages.

 

Klankmassage

Tijdens een Klankmassage worden de klankschalen op het (geklede) lichaam geplaatst en aangeslagen. Doordat de trillingen van de klank diep doordringen in het lichaam, kan het lichaam tot in de diepste vezel ontspannen. Spanningen en blokkades worden losgelaten. Er ontstaat een diepe lichamelijke ontspanning en harmonieus evenwicht.

 

Stoelmassage

Stoelmassage is een vorm van preventieve massage en kan gezien worden als een soort onderhoudsprogramma voor het lichaam. De massage is gebaseerd op traditionele Japanse drukpuntmassage en wordt gegeven op hoofd, rug, nek, schouders, armen, handen en heupen. Stoelmassage word over de kleding heen gegeven. De drukpuntmassage kan worden gecombineerd met klank, waarbij de klankschalen worden geplaatst op het lichaam en je stilte ervaart. Dit kan binnen mijn praktijkruimte, maar ook op locatie of tijdens feesten en evenementen.

Handreflex massage

Door het hele lichaam lopen energiebanen, die contactpunten hebben op de handen. Handreflexologie is een behandelmethode die reflexpunten in de handen stimuleert om reacties in het lichaam op te wekken. Door middel van drukpuntmassage worden blokkades, die het goed functioneren van het lichaam in de weg staan, opgeheven. Handreflexologie harmoniseert het lichaam waardoor het zelfhelend vermogen en de weerstand worden verhoogd.

Metamorfose massage

Robert St. John (1914-1996) die de metamorfose massage ontwikkelde, ontdekte dat hier de herinneringen liggen aan de tijd voordat je geboren werd. Hij noemde zijn ontdekking dan ook prenataal therapie. In deze prenatale periode werd de basis gelegd voor je talenten, je kwaliteiten en voor de belemmeringen die je ervan weerhouden te zijn, zoals je bedoeld bent te zijn. Door vanuit liefdevolle aandacht te kijken naar wie je ten diepste bent en naar wat je tegenhoudt om zo te zijn, komt een bewustwordings-proces op gang waarin blokkades losgelaten worden en levenskracht en levensvreugde een plaats krijgen. In een tijd waarin we overstelpt worden door invloeden van buitenaf, is er steeds meer behoefte aan momenten om stil te worden en te voelen van binnenuit.

De behandeling bestaat uit een zachte aanraking van de reflexzone van de wervelkolom op de voeten,  de handen en het hoofd. Deze leidt tot bewustwording, genezing en spirituele groei. De combinatie van massage van voeten, handen en hoofd , maakt dat u heldere inzichten krijgt in uzelf, uw handelen en uw leven.

 

Waarom hoofd, voeten en handen?

• Hoofd - staat voor denken 

• Voeten -staat voor bewegen 

• Handen– staat voor doen

 

Metamorfose massage is niet gericht op symptomen, maar op de mens als geheel. Het is geschikt voor iedereen die klachten heeft op het gebied van rouw, ziekte, echtscheiding, algeheel welbevinden of bij het verwerken van emoties die niet perse besproken hoeven te worden.

 

Energie volgt aandacht, energie volgt afstemming. Door je af te stemmen op de reflexzone van de wervelkolom en daar met liefdevolle, accepterende aandacht bij te zijn, nodig je de Levenskracht uit om te doen wat nodig is.

Om de behandeling nog meer kracht bij te zetten, is het mogelijk om af te sluiten met een kort klankbad.

​Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage bij Volledig Coaching bevat belangrijke elementen voor een totale ontspanning. Je lichaam komt in een prachtige balans door zintuigen positief te stimuleren: dat wat je voelt, hoort, ruikt, proeft en ziet. Intuïtie is het zesde zintuig en staat centraal bij elke ontspanningsmassage die ik geef.

Tijdens de ontspanningsmassage geniet je van een heerlijke massage van de rug, waarbij ook aandacht wordt besteedt aan de nek, schouders, armen, handen, benen en voeten. De ontspanningsmassage wordt afgesloten met klank, waarbij de klankschalen om je heen én op je lijf worden geplaatst voor een stuk extra ontspanning.

Indiase Hoofdmassage.

De Indiase hoofdmassage wordt op een stoel gegeven, met of zonder olie. Tijdens de massage komen hoofd, nek en schouders uitgebreid aan bod. Het hoofd is het gebied waar alle zenuwen samenkomen. Een mooie massage om blokkades op te heffen en de geest te verhelderen. De ervaring leert dat mensen er erg ontspannen van raken of zich helemaal opgefrist voelen. De Indiase Hoofdmassage word afgesloten met klank.

Voor een massage aan huis of op locatie investeer je 15 euro extra en daarbij komt een km vergoeding van 0,19 cent per km. Hierbij ben je in je eigen omgeving en neem ik alle benodigdheden mee.