di 08 feb. | Volksuniversiteit Hengelo

Workshop Rainstick maken

Ken je het prachtige geluid dat je met een rainstick (“regenstok”) kunt maken? Van een klein miezerbuitje tot een volle regenstorm. En wil jij daar dagelijks van kunnen genieten? Dan is deze workshop echt wat voor jou!
Workshop Rainstick maken

Tijd en locatie

08 feb. 2022 18:00 – 21:30 CET
Volksuniversiteit Hengelo, Gieterij 200, 7553 VZ Hengelo, Nederland

Over het evenement

Ken je het prachtige geluid dat je met een rainstick (“regenstok”) kunt maken? Van een klein miezerbuitje tot een volle regenstorm.

Wat is een rainstick:

Ergens in Afrika, al eeuwenoud, werden rainsticks gebruikt om de geesten er aan te herinneren dat regen welkom was. Dit instrument wordt ook bij de Indianenvolken, o.a. in Zuid- en Midden Amerika gebruikt om de regen op te roepen voor een goede oogst.

Rainsticks worden al vanouds over de hele wereld gebruikt als muziekinstrument. Het zijn holle buizen die, als je ze kantelt, het geluid van regen geven. Het geluid heeft een kalmerende en inspirerende werking. De klank is afhankelijk van de materialen waaruit de rainstick vervaardigd is en de beweging die je met de buis maakt.

Inhoud workshop:

Op deze avond ga jij je eigen rainstick maken van een Bereklauw. Alle basismaterialen zijn al aanwezig, maar heb je zelf bijzondere of speciale versieringen, neem deze dan graag mee.

We starten met het prepareren van de Berenklauw. Daarna vul jij je rainstick en stel je je eigen geluid samen. Terwijl je dit doet, geef jij je rainstick een intentie mee. Vervolgens ga je je rainstick versieren of beschilderen.

Na afloop geven we samen een rainstick concert.

Waar:

Volksuniversiteit Hengelo

Gieterij 200 te Hengelo

Wanneer:

dinsdag 8 februari 2022

 Tijd:

van 18.00 - 21.30 uur  

Bijdrage: € 45,- Dit bedrag is inclusief de Berenklauw en alle basismaterialen.

Zelf Meenemen / gereedschap Graag zelf meenemen: tangetje, klein hamertje schaar. Indien je dat wenst, kan je een kleine, lichte versiering meenemen om ook aan de rainstick vast te maken. Een kraaltje, veren, edelstenen of iets anders dat voor jou bijzondere waarde heeft.

Ik kijk er naar uit om je te mogen verwelkomen.

In liefdevolle resonantie,

Anuschka

 

Deel dit evenement