di 23 nov. | Volksuniversiteit Hengelo e.o.

Workshop Labyrint maken

Wil jij elke dag even een momentje voor jezelf? Maak dan je eigen vingerlabyrint voor thuis, waarmee je elke dag een meditatief momentje kunt nemen.
Workshop Labyrint maken

Tijd en locatie

23 nov. 19:00 – 21:30
Volksuniversiteit Hengelo e.o., Gieterij 200, 7553 VZ Hengelo, Nederland

Over het evenement

In tegenstelling tot een doolhof kent een labyrint maar één pad. In een doolhof verdwaal je, een labyrint leidt je langs één weg naar binnen. Het staat symbool voor het maken van een innerlijke reis. Dit pad staat symbool voor je levensweg. Soms heb je het gevoel dat je er bijna bent, om even later te merken dat je juist verder van de kern verwijderd raakt. Zie het als een loopmeditatie waarin je op weg bent naar jezelf. Of als het leven zelf: telkens als je denkt dat je er bent, neemt het leven een onverwachtse wending. Als je je in vertrouwen over kunt geven aan de beweging van het pad, kan dit ook rust, stilte en focus geven. 

Het lopen van een labyrint is te vergelijken met de drievoudige weg van een pelgrim: loslaten, ontvangen en toelaten.

Tijdens deze workshop neem ik je graag mee in de geschiedenis en vertel ik je meer over de betekenis en de werking van het Labyrint. Daarna ga jij onder begeleiding aan de slag en maak jij je eigen vingerlabyrint van klei. Het vingerlabyrint gaat mee naar huis waar je het dagelijks kunt inzetten voor een meditatief moment.

Waar:

Volksuniversiteit Hengelo

Gieterij 200 te Hengelo

Wanneer:

dinsdag 23 november 2021

Tijd:

van 19.00 - 21.30 uur  

Bijdrage: € 40,- Dit bedrag is inclusief alle materialen.

Ik kijk er naar uit om je te mogen verwelkomen.

In liefdevolle resonantie,

Anuschka

Deel dit evenement