coaching

Coaching is een kortdurende, laagdrempelige vorm van begeleiding die erop gericht is jongeren en volwassenen op een positieve manier bewust te maken van bepaalde processen.

Ik geloof dat mijn cliënten alle wijsheid bij zich dragen. Zij weten wat het beste voor hen is. Ik ga ervan uit, dat zij hun eigen antwoorden al bij zich hebben, maar op dit moment niet in staat zijn deze te vinden en daardoor om te zetten in acties.

 

Dat is precies waar ik jou bij kan helpen. Ik help je bij het zoeken naar je eigen oplossing voor het probleem, een oplossing die aansluit bij jouw belevingswereld. Als coach leer ik jou om te stoppen met wat niet werkt en gaan we samen op zoek naar wat wel werkt.

 

Of je nu een specifieke vraag of probleem hebt, een probleem dat zich steeds opnieuw voor doet, of wanneer je gewoon de behoefte hebt om bepaalde aspecten uit je werk- of privé-situatie te spiegelen: coaching kan je in veel gevallen nèt dat extra inzicht bieden dat je nodig lijkt te hebben.

 

Ik coach door intuïtief verschillende werkvormen aan te bieden, passend bij jou, en bij jouw situatie. Coaching kan plaatsvinden binnen de beschutting van mijn praktijkruimte of tijdens een wandeling.

Natuurlijk Coachen

Voor mij betekent natuurlijk coachen dat je begeleidt op een manier die bij jou en de mensen met wie je werkt past. Dat je inzicht hebt in natuurlijke processen. De natuur laat ons zien dat na de dag de nacht komt en dan weer de dag. Dat seizoenen met hun essenties elkaar opvolgen. Net zoals de natuur, mag jij je inzichten vergaren in je eigen tijd en op je eigen tempo. De natuur houdt je een schitterende spiegel voor en geeft een ware verdieping in het verwerkingsproces.

 

​Wandelsessie

Als cliënt voer jij de regie en bepaal je zelf wat goed voor je is. Zo kun je ervoor kiezen om de coachingsessie binnen mijn praktijk plaats te laten vinden, of om tijdens een wandelsessie in gesprek te gaan en in beweging te komen. De natuur zet ik daarbij in als spiegel.

MatriXcoaching

De MatriXmethode is een gesprekstechniek waarmee de cliënt zelf weer de regie krijgt over het eigen hoofd. En daardoor zelf mentale probleem oplost en voorkomt. Altijd op de eigen manier.

 

Bij welke problemen helpt de MatriXmethode:

  • Vol hoofd

  • Moeite met informatie onthouden

  • Onverwerkte emoties

  • Angsten en trauma’s

  • (Pijn)klachten zonder medische oorzaak

 

Aan de hand van de MatriXMethode ontdek je zelf de eigen oplossing voor je probleem. Daarbij worden de juiste vragen gesteld om tot deze oplossing te komen. De strategie die jij onbewust gebruikt in het dagelijks leven, de boosdoener, verander je. Als je deze belemmerende strategie vervangt door een betere, eentje die je zelf bedenkt en daardoor naadloos bij jou past, lost het probleem vanzelf op. Voor altijd.

Het fijne van de MatriXmethode is, dat het niet om de inhoud of oorzaak van het probleem gaat, maar om de strategie die je verandert. Je hoeft je verhaal dus niet te vertellen. Je gaat alleen bezig met het onderzoeken en vervangen van de strategie. Je pakt het probleem dus bij de wortel aan en daardoor is het effect blijvend.

Met de nieuwe, veel efficiëntere strategie, voorkom je bovendien eventuele toekomstige problemen.