AGENDA

28 februari 2020 Workshop Rainstick maken

Ken je het prachtige geluid dat je met een rainstick (“regenstok”) kunt maken? Van een klein miezerbuitje tot een volle regenstorm.

 

Wat is een rainstick:

Ergens in Afrika, al eeuwenoud, werden rainsticks gebruikt om de geesten er aan te herinneren dat regen welkom was. Dit instrument wordt ook bij de Indianenvolken, o.a. in Zuid- en Midden Amerika gebruikt om de regen op te roepen voor een goede oogst.

 

Rainsticks worden al vanouds over de hele wereld gebruikt als muziekinstrument. Het zijn holle buizen die, als je ze kantelt, het geluid van regen geven. Het geluid heeft een kalmerende en inspirerende werking. De klank is afhankelijk van de materialen waaruit de rainstick vervaardigd is en de beweging die je met de buis maakt.

 

Inhoud workshop:

Op deze middag ga jij je eigen rainstick maken van een Bereklauw. Alle basismaterialen zijn al aanwezig, maar heb je zelf bijzondere of speciale versieringen, neem deze dan graag mee.

 

We starten met het prepareren van de Berenklauw. Daarna vul jij je rainstick en stel je je eigen geluid samen. Terwijl je dit doet, geef jij je rainstick een intentie mee. Vervolgens ga je je rainstick versieren of beschilderen.

 

Na afloop geven we samen een rainstick concert.

 

Wanneer:

vrijdag 28 februari 2020

 
Tijd:

van 13:30 tot 17:00 uur
Je bent welkom vanaf 13:15 uur
 
Bijdrage: € 55,-
Dit bedrag is inclusief de Berenklauw en basismaterialen, koffie/thee en tussendoortjes.

 

Locatie:

Almeloseweg 11 A

7448 RM Haarle

Zelf Meenemen / gereedschap
Graag zelf meenemen: tangetje, klein hamertje schaar.
Indien je dat wenst, kan je een kleine, lichte versiering meenemen om ook aan de rainstick vast te maken. Een kraaltje, veren, edelstenen of iets anders dat voor jou bijzondere waarde heeft.
 
Info en opgave via:

steljevraag@volledigcoaching.nl of 06 4479 0593

 

Ik kijk er naar uit om je te mogen verwelkomen.

 

In liefdevolle resonantie,

 

Anuschka

€ 55,00

11 maart 2020 Basiscursus Werken met Klankschalen

Ben jij geïnteresseerd in Klankschalen, maar heb je geen idee hoe je hiermee kunt werken? En misschien heb jij al een een Klankschaal en staat deze te verstoffen in de hoek van je kamer, omdat jij niet weet wat je er verder mee kunt?

 

Wil jij meer halen uit je Klankschaal of overweeg je om er zelf een aan te schaffen?

 

Meld je dan nu aan voor de Basiscursus Werken met Klankschalen.

 

In drie avonden maak ik jou wegwijs in het werken met Klankschalen.​

 

​​Inhoud cursus:

Avond 1:

We beginnen met een stuk theorie, waarbij je meer te weten komt over de werking van klank, de algemene richtlijnen en de contra indicaties.

Avond 2:

Op de tweede avond maak je kennis met de klankschalen en vertel ik je meer over waar je op moet letten bij het maken van een keuze voor de aanschaf van een klankschaal en de aanverwante materialen. Ook gaan we aan de slag met praktische oefeningen.

Avond 3:

Op de derde en tevens laatste avond, ga je zoveel mogelijk zelf ervaren wat de klankschalen met je doen en ga je het geleerde in praktijk brengen. Uiteraard is er dan nog voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

 

Ben je al in het bezit van een klankschaal, neem deze dan gerust mee naar de les. Je bent van harte welkom om met je eigen klankschaal te werken, zodat je er nog meer uit kunt halen.

 

Wanneer:

Woensdag 11, 18 en 25 maart 2020

 

Waar:

Volksuniversiteit Hengelo, Gieterij 200 te Hengelo

 

Tijd:

18.30 uur tot 21.30 uur

 

Jouw bijdrage:

105 euro

Zelf meenemen:

Matje

Meditatiekussen (als je die hebt, en anders is een ander kussen waar je lekker op zit ook fijn

Notitieboek en pen (aanbevolen om aantekeningen te maken). En een paar lekkere, warme sokken.

 

Ik kijk er naar uit om je te mogen verwelkomen.

 

In liefdevolle resonantie,

 

Anuschka

€ 105,00

3 april Cursus Energetische bescherming

Herken je dit? Je komt een ruimte binnen en voelt je ineens misselijk of verdrietig worden. Je staat met de buurvrouw te praten en voelt je daarna helemaal leeggezogen. Je begint de dag vrolijk en opeens voel je, dat je humeur veranderd zonder dat je weet waarom. Je collega zegt dat het goed met haar gaat, maar toch merk je, dat er iets is wat je niet thuis kunt brengen. 

In ons dagelijkse leven lopen veel mensen regelmatig tegen dit soort situaties aan. Je begint de dag blij en vol energie, maar voelt je desondanks aan het einde van de dag helemaal leeggezogen. Grote kans, dat dit komt, omdat jij jezelf (onbewust) niet goed kunt afschermen. 

 

Wil jij je bewust worden wat energie allemaal met je doet en wil je graag tools in handen krijgen om je beter te leren afschermen? Dan is deze cursus echt wat voor jou! 

 

In drie middagen maak ik jou wegwijs in wat energie met je doet en krijg je tools in handen hoe jij je energetisch kunt afschermen.​

​​Inhoud cursus:

Aan de hand van praktische oefeningen ga jij ervaren, wat energie met je doet. Wat doet energie in de ruimte en wat gebeurt er als je in contact komt met anderen. Wat voel je en wat doet de energie van de ander met jou. Samen gaan we op ontdekkingsreis, waarin je binnen een veilige omgeving mag ervaren wat jij nodig hebt om je af te schermen.

 

De cursus is interactief en er is voldoende ruimte voor persoonlijke inbreng. 

Na deze cursus heb jij:

meer inzicht in de werking van energie

tools in handen om je beter af te schermen

 

Wanneer:

Vrijdag 3, 10 en 17  april 2020

 

Waar:

Margrietlaan 14, Rijssen

 

Tijd:

14.00 uur tot 16.00 uur

 

Jouw bijdrage:

105 euro

Ik kijk er naar uit om je te mogen begroeten.

In liefdevolle resonantie,

 

Anuschka

€ 105,00

7 april 2020 Workshop Ocean Drum maken

Ken je het prachtige geluid van de zee? Van een kleine golfslag tot een volle zeestorm. Lijkt het je wat om dit heerlijke geluid dagelijks om je heen te hebben, zodat jij elke dag kunt genieten van dit rustgevende geluid? Dan is deze workshop echt wat voor jou!

 

Een Ocean Drum is een plat rond instrument die het geluid van de zee nabootst. Wanneer je de Ocean Drum zachtjes ronddraait, geeft dat een rustig, kalmerend effect. Je kunt even heerlijk wegdromen bij het geluid van de branding of juist een woeste zee. Je creëert daarmee een meditatief moment voor jezelf, maar kunt ook je omgeving daarmee verblijden.

 

Wat kun je verwachten:

Tijdens deze les ga jij je eigen Ocean Drum maken en beschilderen. Tijdens het vullen, creëer je je eigen klank en geef jij je Ocean Drum een intentie mee. Aan het einde van de les delen we onze klank met elkaar door het geven van een Ocean Drum concert.

Locatie:

Volksuniversiteit Hengelo, Gieterij 200 te Hengelo

Wanneer:

Dinsdag 7 april 2020 van 18.30 - 21.30 uur

Kosten:

50 euro inclusief alle materialen 

 

Ik kijk er naar uit om je te mogen verwelkomen.

 

In liefdevolle resonantie,

 

Anuschka

€ 50,00

21 april 2020 Labyrint

In tegenstelling tot een doolhof kent een labyrint maar één pad. In een doolhof verdwaal je, een labyrint leidt je langs één weg naar binnen. Het staat symbool voor het maken van een innerlijke reis. Dit pad staat symbool voor je levensweg. Soms heb je het gevoel dat je er bijna bent, om even later te merken dat je juist verder van de kern verwijderd raakt. Zie het als een loopmeditatie waarin je op weg bent naar jezelf. Of als het leven zelf: telkens als je denkt dat je er bent, neemt het leven een onverwachtse wending. Als je je in vertrouwen over kunt geven aan de beweging van het pad, kan dit ook rust, stilte en focus geven. Het lopen van een labyrint is te vergelijken met de drievoudige weg van een pelgrim: loslaten, ontvangen en toelaten.

 

Tijdens deze workshop neem ik je graag mee in de geschiedenis en vertel ik je meer over de betekenis en de werking van het Labyrint. Daarna ga jij onder begeleiding aan de slag en maak jij je eigen vingerlabyrint van klei. Het vingerlabyrint gaat mee naar huis waar je het dagelijks kunt inzetten voor een meditatief moment.

Waar:

Volksuniversiteit Hengelo

Gieterij 200 te Hengelo

Wanneer:

dinsdag 21 april 2020

 
Tijd:

van 19.00 - 21.30 uur
 
Bijdrage: € 40,-
Dit bedrag is inclusief alle materialen.

 

Ik kijk er naar uit om je te mogen verwelkomen.

 

In liefdevolle resonantie,

 

Anuschka

€ 40,00

16 mei 2020 Kom in je kracht met edelstenen

Heb jij al heel lang het gevoel dat je een idee wilt uitwerken, maar durf jij de stap  niet te zetten. Of wil jij weten hoe je meer in je kracht komt en hier handen en voeten aan geven? Dan is deze workshop echt wat voor jou.

 

Aan de hand van het Krachtenstenenspel gaan we interactief aan de slag met jouw wens. Het Krachtstenenspel is een krachtig instrument, waarbij spelenderwijs diverse thema’s worden uitgediept. Het geeft inzicht in het weten, denken, doen en voelen. Het neemt jou mee door de vier elementen. Vuur om de intuïtie aan te wakkeren, lucht voor het denkwerk, aarde om wensen handen en voeten te geven en water om te voelen wat het met je doet als alles bij elkaar komt.

Deze workshop combineert de bijzondere werking van tien verschillende soorten edelstenen met concrete stappen en praktische oefeningen. Hierdoor krijg je inzicht in je eigen wensen en mogelijkheden. Het maakt bewust hoe eigen krachten en uitdagingen zich verhouden tot elkaar en waar jouw hulpbronnen aanwezig zijn. Het maakt jouw kwaliteiten en talenten helder en tastbaar.

De edelstenen geven een extra dimensie aan het spel. Door te spelen, ontstaat een verbinding tussen jouw persoonlijke intentie en de helende werking van de stenen. Hierdoor ontstaat een bijzondere bekrachtiging van het bewustzijn.

Inhoud workshop:
• Op deze dag ga jij op een praktische, creatieve, maar ook op een invoelende manier aan de slag met jouw wens
• Je maakt jouw kwaliteiten en talenten helder en tastbaar
• In een veilige omgeving mag je je ervaringen delen
• We versterken en bekrachtigen elkaar in onze wens
• Je stelt je eigen krachtstenen set samen en bekrachtigd deze met jouw kwaliteiten (en, hoe fijn!: deze krachtstenen gaan op het einde van de cursus ook met je mee naar huis!)
• Aan het einde van de cursus ben jij je bewust hoe je eigen krachten en uitdagingen zich verhouden tot elkaar en weet jij wat jouw hulpbronnen zijn om je wens naar werkelijkheid te brengen

Wanneer:

Zaterdag 16 mei 2020

 

Tijd:

10.00 – 16.00 uur

 

Locatie:

Praktijk Volledig Coaching, Margrietlaan 14, Rijssen

 

Jouw bijdrage:

95 euro, inclusief koffie/thee en lunch, alle materialen en een eigen set krachtstenen.

Info en opgave via:

steljevraag@volledigcoaching.nl

Ik kijk er naar uit om je te mogen verwelkomen.

In liefdevolle resonantie,

Anuschka

€ 95,00

19 mei 2020 Workshop Rainstick maken

Ken je het prachtige geluid dat je met een rainstick (“regenstok”) kunt maken? Van een klein miezerbuitje tot een volle regenstorm.

 

Wat is een rainstick:

Ergens in Afrika, al eeuwenoud, werden rainsticks gebruikt om de geesten er aan te herinneren dat regen welkom was. Dit instrument wordt ook bij de Indianenvolken, o.a. in Zuid- en Midden Amerika gebruikt om de regen op te roepen voor een goede oogst.

 

Rainsticks worden al vanouds over de hele wereld gebruikt als muziekinstrument. Het zijn holle buizen die, als je ze kantelt, het geluid van regen geven. Het geluid heeft een kalmerende en inspirerende werking. De klank is afhankelijk van de materialen waaruit de rainstick vervaardigd is en de beweging die je met de buis maakt.

 

Inhoud workshop:

Op deze avond ga jij je eigen rainstick maken van een Bereklauw. Alle basismaterialen zijn al aanwezig, maar heb je zelf bijzondere of speciale versieringen, neem deze dan graag mee.

 

We starten met het prepareren van de Berenklauw. Daarna vul jij je rainstick en stel je je eigen geluid samen. Terwijl je dit doet, geef jij je rainstick een intentie mee. Vervolgens ga je je rainstick versieren of beschilderen.

 

Na afloop geven we samen een rainstick concert.

 

Waar:

Volksuniversiteit Hengelo

Gieterij 200 te Hengelo

Wanneer:

dinsdag 19 mei 2020

 
Tijd:

van 18.00 - 21.30 uur
 
Bijdrage: € 45,-
Dit bedrag is inclusief de Berenklauw en alle basismaterialen.

Zelf Meenemen / gereedschap
Graag zelf meenemen: tangetje, klein hamertje schaar.
Indien je dat wenst, kan je een kleine, lichte versiering meenemen om ook aan de rainstick vast te maken. Een kraaltje, veren, edelstenen of iets anders dat voor jou bijzondere waarde heeft.

 

Ik kijk er naar uit om je te mogen verwelkomen.

 

In liefdevolle resonantie,

 

Anuschka

€ 45,00

12 juni 2020 Edelstenen workshop

Ben jij iemand die tijdens een wandeling altijd wel een steen vind die mee gaat naar huis? Wordt je automatisch aangetrokken tot (edel)stenen en en wil jij je verder verdiepen in hun mogelijkheden? Dan is deze workshop echt wat voor jou!

​​Inhoud Workshop:

Aan de hand van praktische oefeningen ga jij ervaren, wat de stenen met je doen. Ik vertel je meer over hoe je een steen kunt uitzoeken, hoe jij je eigen collectie samen kunt stellen en over het dagelijkse basisonderhoud. Daarnaast gaan we aan de hand van een meditatie oefening kijken, welke boodschap de stenen voor jou hebben.

Na deze workshop weet jij:

Waar je op moet letten als je edelstenen koopt

Hoe je edelstenen in zet in huis, op het werk en tijdens reizen

Hoe je je stenen onderhoud

Hoe je je stenen reinigt en oplaad

Hoe de werking van de stenen is op jouw chakra's

 

Wanneer:

Vrijdag 12 juni 2020

 

Waar:

Margrietlaan 14, Rijssen

 

Tijd:

13.30 uur tot 16.00 uur

 

Jouw bijdrage:

55 euro

Ik kijk er naar uit om je te mogen begroeten.

In liefdevolle resonantie,

 

Anuschka

€ 55,00

Please reload