Volledig Coaching organiseert regelmatig leuke activiteiten en workshops die in het teken staan van Klank, Rust en terugkomen bij jezelf.

Workshop 'Rainstick maken'

Ergens in Afrika, al eeuwenoud, werden rainsticks gebruikt om de geesten er aan te herinneren dat regen welkom was. Dit instrument wordt ook bij de Indianenvolken, o.a. in Zuid- en Midden Amerika gebruikt om de regen op te roepen voor een goede oogst. Rainsticks worden al vanouds over de hele wereld gebruikt als muziekinstrument. Het zijn holle buizen die, als je ze kantelt, het geluid van regen geven. Het geluid heeft een kalmerende en inspirerende werking. De klank is afhankelijk van de materialen waaruit de rainstick vervaardigd is en de beweging die je met de buis maakt.

 

Tijdens deze workshop ga jij je eigen rainstick maken van een Berenklauw. Alle basismaterialen zijn al aanwezig, maar heb je zelf bijzondere of speciale versieringen, neem deze dan graag mee.

(de prijs van een workshop Rainstick maken varieert tussen de 55, korte berenklauw, tot 65 euro, lange berenklauw)

 

Workshop 'Ocean Drum maken'

Een Ocean Drum is een plat rond instrument die het geluid van de zee nabootst. Wanneer je de Ocean Drum zachtjes ronddraait, geeft dat een rustig, kalmerend effect. Je kunt even heerlijk wegdromen bij het geluid van de branding of juist een woeste zee.

 

Hoe zou het zijn, als je elke dag deze heerlijke klank om je heen hebt? Om dat te ervaren, kun je nu je eigen Ocean Drum maken.

(Een  workshop Ocean drum maken bedraagt 55 euro)

 

Workshop 'Labyrint maken'

In tegenstelling tot een doolhof kent een labyrint maar één pad. In een doolhof verdwaal je, een labyrint leidt je langs één weg naar binnen. Het staat symbool voor het maken van een innerlijke reis. Dit pad staat symbool voor je levensweg. Soms heb je het gevoel dat je er bijna bent, om even later te merken dat je juist verder van de kern verwijderd raakt. Zie het als een loopmeditatie waarin je op weg bent naar jezelf. Of als het leven zelf: telkens als je denkt dat je er bent, neemt het leven een onverwachtse wending. Als je je in vertrouwen over kunt geven aan de beweging van het pad, kan dit ook rust, stilte en focus geven.

 

Het lopen van een labyrint is te vergelijken met de drievoudige weg van een pelgrim: loslaten, ontvangen en toelaten.

Tijdens deze workshop neem ik je graag mee in de geschiedenis en vertel ik je meer over de betekenis en de werking van het Labyrint. Daarna ga jij onder begeleiding aan de slag en maak jij je eigen vingerlabyrint van klei. Het vingerlabyrint gaat mee naar huis waar je het dagelijks kunt inzetten voor een meditatief moment.

(Een  workshop Labyrint maken maken bedraagt 45 euro)

Workshop 'Kom in je kracht met edelstenen'

Heb jij al heel lang het gevoel dat je een idee wilt uitwerken, maar durf jij de stap  niet te zetten. Of wil jij weten hoe je meer in je kracht komt en hier handen en voeten aan geven? Dan is deze workshop echt wat voor jou.

Aan de hand van het Krachtenstenenspel gaan we interactief aan de slag met jouw wens. Het Krachtstenenspel is een krachtig instrument, waarbij spelenderwijs diverse thema’s worden uitgediept. Het geeft inzicht in het weten, denken, doen en voelen. Het neemt jou mee door de vier elementen. Vuur om de intuïtie aan te wakkeren, lucht voor het denkwerk, aarde om wensen handen en voeten te geven en water om te voelen wat het met je doet als alles bij elkaar komt. 

 

Deze workshop combineert de bijzondere werking van tien verschillende soorten edelstenen met concrete stappen en praktische oefeningen. Hierdoor krijg je inzicht in je eigen wensen en mogelijkheden. Het maakt bewust hoe eigen krachten en uitdagingen zich verhouden tot elkaar en waar jouw hulpbronnen aanwezig zijn. Het maakt jouw kwaliteiten en talenten helder en tastbaar. 

 

De edelstenen geven een extra dimensie aan het spel. Door te spelen, ontstaat een verbinding tussen jouw persoonlijke intentie en de helende werking van de stenen. Hierdoor ontstaat een bijzondere bekrachtiging van het bewustzijn. 

(Een  workshop Kom in je kracht met edelstenen maken bedraagt 75 euro)

Cursus 'Energetische bescherming'

Herken je dit? Je komt een ruimte binnen en voelt je ineens misselijk of verdrietig worden. Je staat met de buurvrouw te praten en voelt je daarna helemaal leeggezogen. Je begint de dag vrolijk en opeens voel je, dat je humeur veranderd zonder dat je weet waarom. Je collega zegt dat het goed met haar gaat, maar toch merk je, dat er iets is wat je niet thuis kunt brengen. 

In ons dagelijkse leven lopen veel mensen regelmatig tegen dit soort situaties aan. Je begint de dag blij en vol energie, maar voelt je desondanks aan het einde van de dag helemaal leeggezogen. Grote kans, dat dit komt, omdat jij jezelf (onbewust) niet goed kunt afschermen. 

Wil jij je bewust worden wat energie allemaal met je doet en wil je graag tools in handen krijgen om je beter te leren afschermen? Dan is deze cursus echt wat voor jou! 

In drie dagdelen maak ik jou wegwijs in wat energie met je doet en krijg je tools in handen hoe jij je energetisch kunt afschermen.​

(De cursus Energetische bescherming maken bedraagt 105 euro)

Basiscursus 'Werken met klankschalen'

Ben jij geïnteresseerd in Klankschalen, maar heb je geen idee hoe je hiermee kunt werken? En misschien heb je al een Klankschaal en staat deze te verstoffen in de hoek van je kamer omdat je niet weet wat je er verder mee kunt? Wil jij meer halen uit je Klankschaal of overweeg je om er zelf een aan te schaffen? Dan is deze cursus echt wat voor jou!

In drie avonden word je wegwijs gemaakt in het werken met Klankschalen.​ Aan bod komen: een stuk theorie waarbij je meer te weten komt over de werking van klank, de algemene richtlijnen en de contra-indicaties. Daarnaast gaan we ook met praktische oefeningen aan de slag.

(De Basiscursus werken met klankschalen bedraagt 130 euro)

Vervolgcursus 'Werken met klankschalen'

Deze cursus is geschikt voor iedereen die de Basiscursus Werken met Klankschalen heeft gevolgd. In deze cursus ga je je nog meer verdiepen in de Klankschalen. Aan de hand van praktische oefeningen leer jij meer verbinding te maken met de klankschalen. Je gaat voelen wat klank met je doet en je krijgt tools in handen om ze in te zetten bij meditatie en in je dagelijkse leven.

(De Vervolgcursus werken met klankschalen bedraagt 130 euro)

Mindful wandelen

Wil jij ook graag goed geaard zijn en leren hoe je stappen kunt zetten naar een mooier, bewuster en inspirerender leven? Meld je dan nu aan voor Mindful wandelen.

 

Tijdens een wandeling ga je op een speelse manier aan de slag met Mindfulness. Tijdens deze heerlijke wandelingen, word je aan de hand van diverse thema's uitgenodigd om naar binnen te gaan. Wat leeft er in jou en wat heb jij op dit moment nodig? In kleine groepjes gaan we de Sallandse Heuvelrug op en zetten we de natuur in als spiegel van jouw innerlijke belevingswereld.

(Mindful wandelen bedraagt 10 euro per keer)

Inspiratieavonden

Kun jij wel een rustmomentje gebruiken in je leven en wil jij ook graag goed geaard zijn? Meld je dan nu aan voor de inspiratieavonden.

 

Eens in de 2 maanden organiseer ik een avond waarop je kunt ervaren wat klank en meditatie voor je kunnen doen. Een avond waarbij je op een ontspannen en speelse manier kennis gaat maken met klank, meditatie en visualisatie. Wat komt er o.a. aan bod: Klankmeditatie, klankverhalen, klankspelen, visualisatie oefeningen en nog veel meer. Je kunt je per avond aanmelden.

 

(Deelname aan een inspiratie avond bedraagt 25 p.p. euro per avond)

  

23131927_862241877288012_185356470565254
WORKSHOPS EN CURSUSSEN