Om weer in balans te komen, kun je bij Volledig Coaching gebruik maken van diverse mogelijkheden. Zo kun je kennismaken met Klank en op verschillende manieren ervaren wat Klank met je doet. Voel welke uitwerking klank op jou heeft tijdens een Klanksessie of Klankmassage.

 

Ervaar de kracht van aanraking en geniet van een ontspannende Stoelmassage. Ontspanningsmassage, Handreflex massage of een Indiase Hoofdmassage.

 

​​Maak eens een afspraak voor een Coaching sessie in mijn praktijkruimte of kies ervoor om tijdens een wandelsessie het gesprek aan te gaan.

Of maak kennis met energetisch werk en kom weer in balans met Reiki, een edelsteenlegging of een Soul Body Fusion behandeling.

Hieronder tref je een uitgebreid overzicht aan van de diverse mogelijkheden.

klanksessies

Kom bij Volledig Coaching kennis maken met klank en ervaar op verschillende manieren wat klank met jou doet.

Klankmassage

Tijdens een Klankmassage worden de klankschalen op het (geklede) lichaam geplaatst en aangeslagen. Doordat de trillingen van de klank diep doordringen in het lichaam, kan het lichaam tot in de diepste vezel ontspannen. Spanningen en blokkades worden losgelaten. Er ontstaat een diepe lichamelijke ontspanning en harmonieus evenwicht.

Edelsteenlegging met Klank

Edelstenen zijn er in verschillende soorten en maten. Iedere edelsteen afzonderlijk heeft een andere uitwerking op je lichaam. Bij een edelsteenlegging worden edelstenen op en om je lichaam gelegd terwijl je heerlijk ontspannen op een massage tafel ligt.

 

Je kunt kiezen uit de volgende leggingen:

 • een legging ter ontspanning

 • een healing legging

 • een legging voor kracht en energie

 • een legging om het zelfhelend vermogen van je lichaam te stimuleren

 

Tijdens de behandeling worden de klankschalen aangeslagen om de werking van de edelstenen te bekrachtigen.

Klankbad

Het geven van een Klankbad heeft als intentie mensen terug te brengen naar een natuurlijke staat van diepe ontspanning. Bij een Klankbad neem je plaats tussen de Klankschalen in. Dit kan zittend, maar ook liggend. We gaan altijd uit, van een positie die voor jou het prettigst is. Daarbij bespeel ik de Klankschalen, waardoor jij als het ware in een zee van Klank komt te liggen.

Klank is niet alleen hoorbaar, maar ook voelbaar.

Op verschillende niveaus kunnen de klanken resoneren.

Op fysiek niveau kunnen lichaamscellen en organen mee gaan resoneren.

Maar ook gevoelsmatig, energetisch, kun je mee resoneren met de klanken, en de verschillende uitwerkingen ervaren. Dit kan bewust ervaren worden, maar ook de onbewuste niveaus hebben baat bij de helende klanken.

 

Een Klankbad kan diepe ontspanning geven, waardoor vermoeidheid, stress en indrukken kunnen worden verwerkt. Daardoor kan er na het Klankbad weer een gevoel van ruimte ontstaan, ruimte voor leven.

Een klankbad kan gegeven worden voor een groep, maar kan ook individueel aangeboden worden.

Klankschaalconcert

Klankschaalconcerten nodigen uit tot ontspanning, geven regelmatig bijzondere belevingen en leveren vaak ook een nieuw inzichten op. Enerzijds is dat het gevolg van nieuwe verbindingen, die onder invloed van de boventoonrijke klanken in onze hersenen tot stand komen, anderzijds komt dit, doordat we met een ontspannen bewustzijn ruimer waarnemen dan met het alledaagse bewustzijn. 

Tijdens een Klankschaalconcert lig (of zit) je heerlijk op een matje op de grond en hoeft je even helemaal niets. We starten met een korte aardingsmeditatie, die daarna overgaat in een Klankschaalconcert. Daarbij zet ik mijn instrumenten in en mag jij je laten omarmen door de zachte klanken van de Tibetaanse klankschalen. Hoor het ruisen van de zee wanneer ik de Ocean Drum inzet en laat je verwarmen door de lieve klanken van de Koshi.

Een Klankschaalconcert wordt gegeven voor een groep.

 

Regelmatig organiseer ik Klankschaalconcerten in het land. Maar je kunt er ook voor kiezen om dit bij jou op locatie te doen, zoals bij evenementen, als afsluiting van een training of bij jou thuis. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden. 

 

​​​Klankmeditatie

Klankmeditatie is misschien wel de meest ultieme vorm van ontspanning; lichamelijk, geestelijk en emotioneel. Tijdens een klankmeditatie word je meegenomen op een reis door je lichaam. Onder begeleiding van de klankschalen neem ik je mee en word je uitgenodigd om te ontdekken wat diep binnen in je leeft. zo leer je gedachten los te laten.

Alle systemen in je lichaam worden als het ware gereset, zodat je energie weer gaat stromen en je in je kracht komt te staan. In korte tijd kom je tot een volledige ontspanning. Elk gevoel voor tijd zal verdwijnen en na de klankmeditatie zul je je verfrist en ontspannen voelen.

Klankverhaal

Tijdens een klankverhaal neem ik je mee op reis. Onder begeleiding van de zachte klanken van de klankschalen, de ocean drum, koshi en rainstick, nodig ik je uit om even alles los te laten en je mee te laten voeren op een reis. Je komt in aanraking met de mooiste landschappen, ontmoet bijzondere dieren en word als het ware meegenomen in een droom. Het alledaagse mag even worden losgelaten, zodat jij geheel tot ontspanning komt.

Klankspelen

Zoals het woord al zegt, klankspelen, betekend spelen met klank. Tijdens klankspelen vertel ik je graag meer over de herkomst van de instrumenten en neem ik je  spelenderwijs mee op ontdekkingsreis. Zo ga je zelf de klankschalen aanslaan, ervaar je wat de klanktrillingen doen met je lichaam, leer je hoe je omgaat met een rainstick en nog veel meer. Klankspelen zijn heel erg leuk om met een groep te doen. Zo kun je ervoor kiezen om dit binnen school te doen met een klas kinderen, maar ook als workshop binnen het bedrijfsleven. Informeer eens naar de mogelijkheden voor een programma op maat.

coaching

Coaching is een kortdurende, laagdrempelige vorm van begeleiding die erop gericht is jongeren en volwassenen op een positieve manier bewust te maken van bepaalde processen.

Ik geloof dat mijn cliënten alle wijsheid bij zich dragen. Zij weten wat het beste voor hen is. Ik ga ervan uit, dat zij hun eigen antwoorden al bij zich hebben, maar op dit moment niet in staat zijn deze te vinden en daardoor om te zetten in acties.

 

Dat is precies waar ik jou bij kan helpen. Ik help je bij het zoeken naar je eigen oplossing voor het probleem, een oplossing die aansluit bij jouw belevingswereld. Als coach leer ik jou om te stoppen met wat niet werkt en gaan we samen op zoek naar wat wel werkt.

 

Of je nu een specifieke vraag of probleem hebt, een probleem dat zich steeds opnieuw voor doet, of wanneer je gewoon de behoefte hebt om bepaalde aspecten uit je werk- of privé-situatie te spiegelen: coaching kan je in veel gevallen nèt dat extra inzicht bieden dat je nodig lijkt te hebben.

 

Ik coach door intuïtief verschillende werkvormen aan te bieden, passend bij jou, en bij jouw situatie. Coaching kan plaatsvinden binnen de beschutting van mijn praktijkruimte of tijdens een wandeling.

Natuurlijk Coachen

Voor mij betekent natuurlijk coachen dat je begeleidt op een manier die bij jou en de mensen met wie je werkt past. Dat je inzicht hebt in natuurlijke processen. De natuur laat ons zien dat na de dag de nacht komt en dan weer de dag. Dat seizoenen met hun essenties elkaar opvolgen. Net zoals de natuur, mag jij je inzichten vergaren in je eigen tijd en op je eigen tempo. De natuur houdt je een schitterende spiegel voor en geeft een ware verdieping in het verwerkingsproces.

 

​Wandelsessie

Als cliënt voer jij de regie en bepaal je zelf wat goed voor je is. Zo kun je ervoor kiezen om de coachingsessie binnen mijn praktijk plaats te laten vinden, of om tijdens een wandelsessie in gesprek te gaan en in beweging te komen. De natuur zet ik daarbij in als spiegel.

MatriXcoaching

De MatriXmethode is een gesprekstechniek waarmee de cliënt zelf weer de regie krijgt over het eigen hoofd. En daardoor zelf mentale probleem oplost en voorkomt. Altijd op de eigen manier.

 

Bij welke problemen helpt de MatriXmethode:

 • Vol hoofd

 • Moeite met informatie onthouden

 • Onverwerkte emoties

 • Angsten en trauma’s

 • (Pijn)klachten zonder medische oorzaak

 

Aan de hand van de MatriXMethode ontdek je zelf de eigen oplossing voor je probleem. Daarbij worden de juiste vragen gesteld om tot deze oplossing te komen. De strategie die jij onbewust gebruikt in het dagelijks leven, de boosdoener, verander je. Als je deze belemmerende strategie vervangt door een betere, eentje die je zelf bedenkt en daardoor naadloos bij jou past, lost het probleem vanzelf op. Voor altijd.

Het fijne van de MatriXmethode is, dat het niet om de inhoud of oorzaak van het probleem gaat, maar om de strategie die je verandert. Je hoeft je verhaal dus niet te vertellen. Je gaat alleen bezig met het onderzoeken en vervangen van de strategie. Je pakt het probleem dus bij de wortel aan en daardoor is het effect blijvend.

Met de nieuwe, veel efficiëntere strategie, voorkom je bovendien eventuele toekomstige problemen.

massage

​Om tot ontspanning te komen, dingen in beweging te zetten of blokkades op te heffen, kun je bij Volledig Coaching terecht voor verschillende massages.

 

Klankmassage

Tijdens een Klankmassage worden de klankschalen op het (geklede) lichaam geplaatst en aangeslagen. Doordat de trillingen van de klank diep doordringen in het lichaam, kan het lichaam tot in de diepste vezel ontspannen. Spanningen en blokkades worden losgelaten. Er ontstaat een diepe lichamelijke ontspanning en harmonieus evenwicht.

 

Stoelmassage

Stoelmassage is een vorm van preventieve massage en kan gezien worden als een soort onderhoudsprogramma voor het lichaam. De massage is gebaseerd op traditionele Japanse drukpuntmassage en wordt gegeven op hoofd, rug, nek, schouders, armen, handen en heupen. Stoelmassage word over de kleding heen gegeven. De drukpuntmassage kan worden gecombineerd met klank, waarbij de klankschalen worden geplaatst op het lichaam en je stilte ervaart. Dit kan binnen mijn praktijkruimte, maar ook op locatie of tijdens feesten en evenementen.

Handreflex massage

Door het hele lichaam lopen energiebanen, die contactpunten hebben op de handen. Handreflexologie is een behandelmethode die reflexpunten in de handen stimuleert om reacties in het lichaam op te wekken. Door middel van drukpuntmassage worden blokkades, die het goed functioneren van het lichaam in de weg staan, opgeheven. Handreflexologie harmoniseert het lichaam waardoor het zelfhelend vermogen en de weerstand worden verhoogd.

 

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage bij Volledig Coaching bevat belangrijke elementen voor een totale ontspanning. Je lichaam komt in een prachtige balans door zintuigen positief te stimuleren: dat wat je voelt, hoort, ruikt, proeft en ziet. Intuïtie is het zesde zintuig en staat centraal bij elke ontspanningsmassage die ik geef.

Tijdens de ontspanningsmassage geniet je van een heerlijke massage van de rug, waarbij ook aandacht wordt besteedt aan de nek, schouders, armen, handen, benen en voeten. De ontspanningsmassage wordt afgesloten met klank, waarbij de klankschalen om je heen én op je lijf worden geplaatst voor een stuk extra ontspanning.

Indiase Hoofdmassage.

De Indiase hoofdmassage wordt op een stoel gegeven, met of zonder olie. Tijdens de massage komen hoofd, nek en schouders uitgebreid aan bod. Het hoofd is het gebied waar alle zenuwen samenkomen. Een mooie massage om blokkades op te heffen en de geest te verhelderen. De ervaring leert dat mensen er erg ontspannen van raken of zich helemaal opgefrist voelen. De Indiase Hoofdmassage word afgesloten met klank.


 

OVERIGE BEHANDELINGEN

Reiki

Reiki betekent "universele levensenergie". Tijdens een reiki-behandeling geef ik die levensenergie door via handoplegging. De reiki-energie stroomt tijdens de reiki-behandeling via de verschillende reiki handposities naar die plekken in je lichaam die de energie het meeste nodig hebben. Het vult tekorten aan en herstelt de balans.

 

Reiki werkt in op het fysieke lichaam, en ook op je geest (denken) en op de emoties. Daardoor zorgt het voor lichamelijke ontspanning, innerlijke rust en een gevoel van vrede en geluk.

 

Bij een persoonlijke en directe Reiki behandeling wordt de cliënt, met de kleding aan, op een behandeltafel behandeld.

Aan de hand van verschillende handposities wordt de universele energie via mij doorgegeven. Wanneer je het niet prettig vind om direct aangeraakt te worden, dan  houdt ik mijn handen enige centimeters boven jouw lichaam.

Intieme aanrakingen en alle posities die jij cliënt als onplezierig ervaart worden uiteraard vermeden. Reiki vindt altijd de juiste weg.

Om de werking van de Reiki nog meer kracht bij te zetten, kun je ervoor kiezen om de behandeling in combinatie met klankschalen te doen. Voorafgaand aan de sessie bespreken we waar jij behoefte aan hebt.

Holistic Pulsing

​Pulsen gaat over het herstellen van autonomie, het vergroten van het lichaamsbewustzijn en acceptatie. Een oude wijsheid zegt: ‘Datgene waartegen wij ons verzetten, verhardt zich; datgene wat we accepteren, lost op.’

 

De kracht van Holistisch pulsen is de zachtheid! Omdat er bij deze massagevorm niets wordt geforceerd, is er ook geen noodzaak om weerstand te bieden, zodat de weg vrij is voor de genezende invloed om diep door te dringen.

De techniek bestaat er uit het lichaam op een ritmische manier in beweging te brengen, waardoor alle lichaamsvloeistoffen en energiestromen herinnerd worden aan hun oorspronkelijke manier van stromen, van voordat er blokkades ontstonden.

Pulsing is geschikt voor alle leeftijden en gebeurt over de kleding heen.

Om de werking van de Pulsing nog meer kracht bij te zetten, kun je ervoor kiezen om de behandeling in combinatie met klankschalen te doen. Voorafgaand aan de sessie bespreken we waar jij behoefte aan hebt.

Voor een sessie aan huis of op locatie investeer je 15 euro extra en daarbij komt een km vergoeding van 0,19 cent per km. Hierbij ben je in je eigen omgeving en neem ik alle benodigdheden mee.

 

Edelsteenlegging

Edelstenen zijn er in verschillende soorten en maten. Iedere edelsteen afzonderlijk heeft een andere uitwerking op je lichaam. Bij een edelsteenlegging worden edelstenen op en om je lichaam gelegd terwijl je heerlijk ontspannen op een massage tafel ligt.

 

Je kunt kiezen uit de volgende leggingen:

 • een legging ter ontspanning

 • een healing legging

 • een legging voor kracht en energie

 • een legging om het zelfhelend vermogen van je lichaam te stimuleren

 

Om de werking van de edelstenen nog krachtiger te maken, kun je er voor kiezen om de behandeling in combinatie met klankschalen te doen. Voorafgaand aan de sessie bespreken we waar jij behoefte aan hebt. 

Soul Body Fusion

Bij een Soul Body Fusion sessie zit je in een stoel tegenover mij en word je door de mij, (na een aantal voorbereidende oefeningen), omringd met het Soul Body Fusion energieveld

(2 x 10 minuten met een korte pauze ertussen).

 

Terwijl je in het Soul Body Fusion energieveld zit wordt de energie van je hoger bewustzijn (vaak ziel genoemd) meer in je lichaam gebracht. Dit proces wordt Soul Body Fusion genoemd. Hierdoor kunnen blokkades, emoties en spanningen worden losgelaten en wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam versterkt. Je lichaam kan hierdoor weer beter gaan functioneren en lichaam en geest kunnen meer in balans komen.

 

Wat mensen tijdens de Fusion ervaren verschilt per persoon, de meeste mensen ervaren een tintelend gevoel wat door hun lichaam trekt en de balans herstelt tussen de linker en rechter hersenhelft. Na de Fusion voelen veel mensen zich innerlijk blij, opgeladen en meer in contact met hun eigen kracht. Op een snelle en makkelijke manier kunnen angsten en trauma’s worden losgelaten en worden vervangen door een gevoel van blijheid en geluk.

 

Een aantal mogelijke effecten:

 

- Snelle spirituele groei

- Meer energie

- Meer zelfvertrouwen

- Blijer

- Gelukkiger

- Meer in je kracht staan

- Gezonder

- Beter grenzen aan kunnen geven

- Helemaal in je lichaam zijn

- Kosmisch geaard zijn

- Geactiveerd hartchakra

activiteiten en workshops

Volledig Coaching organiseert regelmatig leuke activiteiten en workshops die in het teken staan van Klank, Rust en terugkomen bij jezelf.

Workshop Ocean Drum maken

Een Ocean Drum is een plat rond instrument die het geluid van de zee nabootst. Wanneer je de Ocean Drum zachtjes ronddraait, geeft dat een rustig, kalmerend effect. Je kunt even heerlijk wegdromen bij het geluid van de branding of juist een woeste zee.

 

Hoe zou het zijn, als je elke dag deze heerlijke klank om je heen hebt? Om dat te ervaren, kun je nu je eigen Ocean Drum maken.

 

Workshop Rainstick maken

Ergens in Afrika, al eeuwenoud, werden rainsticks gebruikt om de geesten er aan te herinneren dat regen welkom was. Dit instrument wordt ook bij de Indianenvolken, o.a. in Zuid- en Midden Amerika gebruikt om de regen op te roepen voor een goede oogst. Rainsticks worden al vanouds over de hele wereld gebruikt als muziekinstrument. Het zijn holle buizen die, als je ze kantelt, het geluid van regen geven. Het geluid heeft een kalmerende en inspirerende werking. De klank is afhankelijk van de materialen waaruit de rainstick vervaardigd is en de beweging die je met de buis maakt.

 

Tijdens deze workshop ga jij je eigen rainstick maken van een Bereklauw. Alle basismaterialen zijn al aanwezig, maar heb je zelf bijzondere of speciale versieringen, neem deze dan graag mee.

Mindful wandelen

Wil jij ook graag goed geaard zijn en leren hoe je stappen kunt zetten naar een mooier, bewuster en inspirerender leven? Meld je dan nu aan voor Mindful wandelen.

 

Een serie van vier wandelingen waarbij je op een speelse manier aan de slag gaat met Mindfulness. Tijdens deze heerlijke wandelingen, word je aan de hand van diverse thema's uitgenodigd om naar binnen te gaan. Wat leeft er in jou en wat heb jij op dit moment nodig? In kleine groepjes gaan we de Sallandse Heuvelrug op en zetten we de natuur in als spiegel van jouw innerlijke belevingswereld.

Klankvariatie

Kun jij wel een rustmomentje gebruiken in je leven en wil jij ook graag goed geaard zijn? Meld je dan nu aan voor Klankvaratie.

 

Een serie van vier bijeenkomsten waarbij je op een ontspannen en speelse manier aan de slag gaat met klank. In kleine groepjes gaan we klank ervaren. Wat komt er o.a. aan bod: Klankmeditatie, klankverhalen, klankspelen en klankmassage.